Veel gestelde vragen...

FAQ
Hier vind u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact op door een berichtje te sturen of verstuur een ingevuld contactformulier. U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

Hoe geef ik aan wat ik graag getekend wilt hebben?
Door vrijblijvend een berichtje te sturen of door een ingevuld contactformulier te verzenden. Daarin geeft u zo goed mogelijk aan wat u graag getekend wilt hebben en wanneer u het uiterlijk in uw bezit wilt hebben. Foto's hoeft u in dit stadium nog niet mee te sturen.

Wat kost het maken van een tekening?
Dit hangt uiteraard af wat u getekend wilt hebben. Geef via een berichtje of het contactformulier het liefst zo uitgebreid mogelijk aan wat u graag getekend wilt hebben en wanneer u het uiterlijk in uw bezit wilt hebben. U krijgt dan zo spoedig  mogelijk een antwoord met een prijsopgave toegestuurd.

Waaraan moet een foto voldoen om er een goed gelijkende tekening/karikatuur van te maken?
De foto moet duidelijk en scherp zijn. Zie fototips voor meer aanwijzingen. Als de foto niet duidelijk genoeg is om er een geslaagde karikatuur van te maken zal cartoonstudiootje u hiervan op de hoogte stellen.

Kan ik  foto's ook per post aanleveren?
Ja, mail dan even voor het juiste postadres.

Kan een karikatuur worden uitgebreid met het beroep of hobby van de persoon?
ja, dat kan. Hoe groter het formaat tekening, hoe meer en beter details in de tekening verwerkt kunnen worden. Zoals hobby of beroep, achtergrond, teksten, auto's, dieren enzovoort.

Moet ik vooraf betalen?
In principe niet, tenzij er geen tijd meer is om tussentijds een schets te sturen. Een schets word tussentijds gestuurd zodat er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen. Nadat u deze ontvangen heeft en van commentaar heeft voorzien, maakt u het afgesproken bedrag over. Na betaling word de schets met eventuele (kleine) veranderingen uitgewerkt in het net. U ontvangt de definitieve tekening vervolgens per mail of per post.

Kan mijn tekening achteraf nog gewijzigd worden?
Wij sturen tussentijds in principe altijd een schets. In uitzonderlijke gevallen meerderen zodat de klant weet wat hij of zij kan verwachten. Er is dan nog overleg mogelijk om  eventueel (kleine) dingen aan te passen. Zorg daarom voor goede duidelijke foto's van de persoon(en) die getekend moeten worden. Nadat de klant de schets heeft goedgekeurd, volgt de betaling en word de opdracht definitief uitgewerkt en per post verstuurd of gemaild.

Wanneer is mijn opdracht klaar?
Dit hangt af wat u getekend wilt hebben én hoe druk cartoonstudiootje het op dat moment heeft. Vandaar dat we graag willen weten wanneer de opdracht uiterlijk klaar moet zijn.

Lijst cartoonstudiootje ook werk in?
Nee, maar aangezien het meeste werk gemaakt wordt op standaardformaten, kunt u zelf altijd wel een (voordelige) lijst vinden bij diverse winkelketens.

Tekent cartoonstudiootje de karikaturen en cartoons digitaal of "gewoon" op papier?
We tekenen in principe alles op papier. Wel is het zo dat we tekeningen tot en met het formaat A3 digitaal kunnen inkleuren en dus per mail kunnen versturen.

Waarmee kleurt cartoonstudiootje de tekeningen in?
Tekeningen per post verstuurd: pastelkrijt en kleurpotloden soms in combinatie met stift. Deze opdrachten worden gefixeerd zodat ze niet gaan vlekken.
Werk tot en met formaat a3 en digitaal verzonden worden ook digitaal ingekleurd.

Ik wil mijn opdracht digitaal ontvangen, Kan dat?
Ja. Tekeningen(karikaturen en cartoons) tot en met het formaat A3 getekend kunt u per mail ontvangen. Overigens is het maximale formaat waarop u een tekening per post kunt ontvangen 50 cm bij 70 cm.  

Kan mijn opdracht ook in zwart-wit met grijstonen ingekleurd worden?
ja, zowel digitaal als op papier.

Mijn vraag staat er niet tussen!
Stuur een berichtje met uw vraag of maak gebruik van het contactformulier. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

© Copyright 2019 - cartoonstudiootje.nl